Analize medicale pentru bona

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau


Atunci cand angajezi o bona este foarte important sa ai in vedere starea de sanatate a acesteia. Desi candidata pentru job pare intr-o forma excelenta, doar o serie de teste si analize medicale iti pot confirma faptul ca ai adus langa copilul tau o persoana sanatoasa.
Analizele de baza care se realizeaza anual si in institutiile de invatamant sunt: radiografia pulmonara si examenul coproparazitologic.

Radiografia pulmonara si examenul coproparazitologic

Radiografia pulmonara este interpretata ulterior de un medic; scrisoarea medicala va trebui sa conteste faptul ca persoana respectiva nu sufera de nicio boala pulmonara;
Examenul coproparazitologic trebuie sa fie negativ.

In continuare, daca bona nu prezinta alte analize, este indicat sa le soliciti tu ca parinte si sa platesti pentru realizarea acestora sau sa gasesti impreuna cu bona o modalitate de a suporta impreuna costurile analizelor pe care le consideri relevante.

Virusologie

Analize care sa afirme sau sa infirme prezenta unor virusi in prezent sau in trecut: HIV, hepatita, pojar, mononucleoza, toxoplasmoza, herpes etc. O parte dintre aceste boli se transmit prin sange, insa majoritatea bolilor virale se transmit prin saliva sau contact apropiat. Se vor realiza analize de sange la un laborator privat sau intr-un spital de boli infectioase. Aceste analize sunt extrem de importante si pentru mamica, in cazul in care aceasta planifica inca un bebelus, deoarece majoritatea acestor boli virale sunt periculoase in timpul unei sarcini.

Exsudat faringian, nazal si lingual

Pentru depistarea de stafilococi, streptococi sau fungi (ciuperci). Acestea se pot transmite foarte usor de la o persoana la alta, iar in cazul unui bebelus pot duce la infectii foarte puternice atat de tip ORL cat si cu extindere in restul organismului.

Atestat de la medicul de familie

Acesta trebuie sa confirme faptul ca, in urma unui consult amanuntit, persoana in cauza este apta sa desfasoare activitati cu copiii sau activitati de natura fizica. De asemenea, medicul va trebui sa noteze din istoricul medical al pacientei urmatoarele:
-Boli psihice, afectiuni emotionale sau nutritionale;
-Interventii chirurgicale in antecedent;
-Boli cronice;
-Prescriptii medicale sau tratamente - scopul acestora;
-Boli de inima, tensiune arteriala mare/mica;
-Astm sau alergii;
-Boli de natura reumatologica;
-Afectiuni ale coloanei vertebrale sau ale oaselor;
-Boli neurologice;
-Boli venerice.

Control oftalmologic si ORL

Pentru un plus de siguranta, este bine sa ii soliciti bonei un control oftalmologic si ORL. Este foarte important ca aceasta sa vada si sa auda bine, pentru a-l putea ajuta pe cel mic in caz de pericol si, bineinteles, pentru a nu il pune in pericol in anumite situatii.

Consumul de alcool si tutun

Un alt amanunt foarte important pentru unii parinti este consumul de alcool si tutun. Unele familii nu doresc sa angajeze bone fumatoare. In profilul bonelor de pe CautaBona.ro parintii pot gasi aceasta informatie.

Boli venerice

La capitolul boli venerice, este foarte important sa discuti in prealabil cu medicul tau, dar si cu persoana pe care o angajezi, deoarece unele boli de acest gen pot fi transmise prin simpla folosire a toaletei fara o igienizare corecta.

Mentiune

Atentie! Atunci cand tu ii soliciti bonei tale toate aceste analize, este bine sa stii ca si aceasta are dreptul sa fie informata cu privire la bolile copilului, dar si ale celorlalti membri ai familiei.

Autor: Aura Oprisan

CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro