Avantajele angajarii unei bone tinere

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Bona care are grija de copilul tau il poate influenta pe acesta din multe puncte de vedere, tocmai de aceea, trebuie sa faci cea mai buna alegere. Este foarte important ca bona sa fie o persoana foarte educata, cu un vocabular dezvoltat, cu multa energie si creativitate.
Bonele care se potrivesc descrierii de mai sus sunt in general cele tinere, chiar daca de multe ori sunt ocolite din cauza lipsei de experinta.
Iata care sunt avantajele angajarii unei bone tinere:

Este la curent cu toate noutatile

Cunostintele pe care babysitterul le are isi vor pune amprenta asupra copilului tau, tocmai de aceea este important ca bona sa fie o persoana cu un bagaj mare de cunostinte, cu un vocabular dezvoltat si cu o pregatire din care copilul tau sa absoarba cat mai mult.

Se stie foarte bine ca cei mici retin toate informatiile pe care le aud si nu se sfiesc sa le reproduca in orice moment. Asadar, opteaza pentru o dadaca pregatita din acest punct de vedere, o persoana care sa aiba raspunsuri cat mai bune la toate intrebarile copilului tau.

Mai multa creativitate

Tinerii sunt de obicei plini de initiativa si inventivitate. De aceea, o bona tanara va sti cum sa stimuleze mintea, imaginatia si inteligenta copiilor prin diverse metode (jocuri, carti etc).

De exemplu, o dadaca tanara va avea intotdeauna rabdarea si curiozitatea sa descopere metodele de functionare a jocurilor copilului si va avea rabdarea necesara sa il invete pe acesta tot ce trebuie sa stie.

De asemenea, bonele tinere sunt la curent cu ceea ce internetul poate oferi si nu se sfiesc sa apeleze la acesta atunci cand copiii se plictisesc de aceleasi jocuri invechite, care nu le mai stimuleaza gandirea in niciun fel.

Cunoasterea unei limbi straine

Alaturi de o bona tanara, copilul tau poate invata o limba straina si poate exersa zilnic anumite cuvinte – astfel, micutul tau va sti sa spuna intr-un timp destul de scurt, culorile principale si sa numere de la 1 la 10 in limba engleza.

Dinamism

O bona tanara va putea sa tina pasul cu copilul tau in orice situatie. Aceasta, spre deosebire de o bona in varsta, va putea alerga prin parc dupa copilul tau, fara sa dea semne de oboseala, va putea sa urmareasca toate miscarile lui si poate sta in picioare o perioada indelungata. In acelasi timp, ea si micutul tau vor putea practica impreuna diverse sporturi. Un alt atu important al bonei tinere este acela ca ea va putea sta alaturi de copilul tau chiar si pana la ore tarzii ale noptii, in cazul in care tu va trebuie sa mergi la un eveniment care dureaza mai mult.

Are mai multe sanse sa fie placuta de copil

O bona tanara va reusi intotdeauna sa se apropie mai usor de copil si sa ii intre mai bine pe “sub piele”. Aceasta, datorita faptului ca ii este mai apropiata ca varsta, poate intelege mai usor dorintele si pasiunile celui mic. Totodata, ea si copilul tau vor avea o cumunicare mai buna si mai libera.

Un alt aspect destul de important este acela ca o bona mai tanara se poate pozitiona ca sora mai mare si prietena astfel incat nu va deveni un inlocuitor pentru mama copilului.

Totusi, in cazul in care ai un copil pana in 3 ani sau daca necesita ingrijiri speciale ar fi mai bine sa alegi o bona cu experienta.

Autor: Ana-Maria Popa

Te-ar mai putea interesa:
Cat de mult conteaza varsta bonei
BONE TINERE PENTRU COPILUL TAU


CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bona Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bona Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bona Timisoara I Bone I Bona part time

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro