Bona interna

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Te gandesti sa angajezi o bona, insa nu stii pentru ce varianta de lucru sa alegi, bona interna sau bona externa? In cazul in care ai un job solicitant, cu un program foarte incarcat, si vrei sa-ti mai ramana timp si pentru a avea grija de tine, atunci bona interna este ajutorul de care ai nevoie.
Pentru a nu avea dubii in alegerea pe care o vei face, iata care sunt atat avantajele, cat si dezavantajele angajarii unei persoane ca bona interna:

Avantajele angajarii unei bone interne

Bona interna asigura ingrijirea copilului in permanenta
Bona interna este persoana care va avea grija de copilul tau atat pe timpul zilei, cat si al noptii atunci cand este cazul. Parintii nu trebuie sa-si faca griji ca trebuie sa ajunga acasa in timp util pentru ca se termina programul de lucru al bonei, ci pot sta linistiti stiind ca micutul lor este in grija unei persoane de incredere.
De asemenea, daca micutul se trezeste in timpul noptii, bona interna are datoria de a se trezi si de a merge sa-l calmeze, sa verifice daca acesta are nevoie de ceva.

Relatie mai stransa intre bona interna si copil
Copilul se obisnuieste mai usor cu o bona interna pe care o vede in permanenta, fata de o bona part time cu care petrece doar cateva ore pe zi. Pentru ca se ataseaza mai usor de aceasta, copilul nu mai plange de fiecare data cand parintii pleaca la serviciu si cand acesta este nevoit sa ramana singur cu bona.

Bona interna te poate ajuta la menaj si gatit
Foarte multi parinti care isi angajeaza o bona interna opteaza ca aceasta sa indeplineasca si functia de menajera, in cazul in care copilul nu este prea mic si necesita supraveghere in permanenta. Aceste activitati gospodaresti pot consta intr-un menaj usor (aspirat, sters praful, spalat vase), cat si prepararea anumitor mancaruri. Aceste lucruri se stabilesc de la bun inceput, in momentul in care se discuta de salariu si responsabilitati.

Momente libere pentru parinti
O bona interna se dovedeste un real ajutor atunci cand cei doi parinti isi doresc un moment de intimitate, fie cand doresc sa iasa cu prietenii in oras. Astfel, aceste situatii placute din viata voastra de cuplu nu mai trebuie planificate cu mult timp inainte, moment in care se solicita ajutorul altor persoane, ci dimpotriva pot avea loc chiar spontan.
Bona interna te ajuta si la cumparaturi. Te-ai confruntat de multe ori cu situatia in care perioada destinata efectuarii cumparaturilor se prelungeste cu cateva ore, deoarece trebuie sa te concentrezi atat la cumparaturi, cat si la micutul tau care isi doreste o jucarie noua? Cu o bona interna care sa te insoteasca la cumparaturi te poti concentra mai usor la alegerea produselor, deoarece copilul tau se va afla mereu langa tine si in acelasi timp supravegheat vigilent de o persoana de incredere.

Dezavantajele angajarii unei bone interne

Convietuirea cu o persoana straina in casa
O bona interna inseamna automat convietuirea cu o persoana straina in casa si in general folosirea in comun a lucrurilor de uz casnic (masina de spalat rufe, aparat de cafea, fier de calcat, televizor etc). Astfel, daca nu sunt stabilite anumite responsabilitati si reguli de convietuire de la bun inceput, s-ar putea sa te trezesti mai tarziu cu schimbari majore in casa sau cu pretentii nejustificate din partea bonei.

Pierderea autoritatii in fata copilului
Exista parinti care si-au lasat copilul la dispozitia exclusiva a bonei interne si care in timp au pierdut controlul asupra acestuia. Majoritatea care isi angajeaza o bona interna fie vin tarziu de la serviciu, fie au alte sarcini care ii tin departe de copil. Intr-o astfel de situatie, de cele mai multe ori parintii incearca sa suplineasca lipsa prezentei lor cu multa ingaduinta si toleranta. In aceasta, situatie o bona interna poate ajunge sa ia decizii importante legate de educatia copilului, in locul familiei.

Formarea deprinderilor dupa bona
In familie, copilul incepe sa-si dezvolte vocabularul si modul de a se comporta dupa cei din jurul sau. Aici invata practic modul de manifestare si comunicare (expresiile) care ii vor definitiva educatia. Un copil care petrece o perioada mare cu bona interna va incepe sa gesticuleze si sa vorbeasca asemanator cu aceasta.

Salariu mai mare
O bona interna care isi petrece o zi intreaga in familie va solicita negresit un salariu mai mare. Daca pe langa ingrijirea copilului se adauga si efectuarea unor activitati de menaj, in mod cert salariul cerut de bona va creste. Pentru a optimiza costurile pentru o bona interna, poti cauta printre persoanele care isi doresc un astfel de post, situatie in care cazarea si masa pot fi prezentate viitoarei bone ca un avantaj.Autor: Ana-Maria Banciu

CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro