Bona pentru o noapte

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Poate ca parintii sunt plecati in interes de serviciu, intr-o mini excursie, la o petrecere sau pur si simplu iau cina in oras; in aceste cazuri o bona se dovedeste extrem de utila. Daca in cursul zilei exista nenumarate posibilitati de ocupare a timpului, lasarea serii impune de cele mai multe ori odihna.

Nu il lasa pe cel mic sa te manipuleze

Este posibil ca cel mic sa profite de faptul ca esti prima data cu el intr-o astfel de situatie si sa incerce sa obtina permisiunea pentru a sta mai mult timp la televizor sau pentru a manca alimentele interzise de catre parinti.
Este bine sa previi un astfel de comportament aratand mereu siguranta si folosind un ton ferm atunci cand i te adresezi. In cazul in care piticul va sesiza faptul ca te temi sau ca nu stii cum sa il abordezi, poate incerca sa te santajeze. Daca cedezi, acest lucru va duce la pierderea increderii parintilor.

Respecta indicatiile parintilor

Fie ca este primul tau loc de munca, fie ca esti o bona cu experienta, este foarte important sa respecti indicatiile parintilor cu privire la propriul copil. Chiar daca anumite activitati ti se par banale sau fara sens, doar parintii iti pot da libertatea de a le schimba.
Inainte sa plece de acasa, cere-le mai multe detalii cu privire la:
- Mancarea preferata a copilului la cina
- O jucarie sau o paturica preferata cu care doarme
- Cum adoarme mai repede: cu lumina aprinsa/stinsa, cu muzica, citindu-i o poveste etc
- Cat timp are voie sa se uite la televizor si ce emisiuni poate urmari etc

Ce faci daca nimic nu functioneaza

Ai respectat tot ce ti-au spus parintii ca trebuie sa faci inainte de a-l culca pe cel mic si totusi, somnul nu vine. Ba chiar, prichindelul a devenit agitat si nu stii ce l-ar putea linisti?
In general copiii uita de orice activitati si mai ales de joaca atunci cand sunt obositi. Un pahar de lapte cald sau o cana din ceaiul sau preferat pot fi foarte linistitoare si il vor face sa adoarma in scurt timp.
Incearca sa ii propui un joc linistit dar care sa il oboseasca destul de usor, cum ar fi rezolvarea unui puzzle.

Vegheaza-i somnul

Este foarte important sa te asiguri ca prichindelul doarme dus si sa stai alaruri de el o perioada. Chiar daca stii ca odata adormit nimic nu il mai poate trezi pana dimineata, nu este cazul ca si tu sa mergi sa te odihnesti. Scopul pentru care parintii te-au angajat este siguranta copilului pe timpul noptii, iar rolul tau este de a te ingriji ca nimic rau nu i se intampla.
Ramai langa el si citeste o carte, bea o cana de cafea sau priveste la televizor in surdina, atat cat sa nu ii deranjezi somnul. Poti parasi camera doar daca lasi usa deschisa astfel incat sa poti vedea si sa poti auzi tot ce se intampla in lipsa ta. Nu asculta muzica la casti si nu te uita la televizor cu volumul foarte ridicat.
Asteapta ca un membru din familie sa ajunga acasa inainte de a parasi locuinta. Poveste-le parintilor cum a decurs seara si ce dificultati ai intampinat.

Te-ar mai putea interesa:
Copiii si televizorul
Ce sa faci si ce sa nu faci ca bona

CAUTA JOB DE BONA!
CAUTA BONA PENTRU COPILUL TAU!

CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro