Cand este timpul sa schimbi bona

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Exista anumite situatii in care bona nu se mai potriveste cu nevoile parintilor si in special ale copiilor, moment in care aceasta trebuie inlocuita. Iata cateva situatii in care se cere ca babysitterul sa fie schimbat cu o alta persoana.

Cand nevoile copilului se schimba

Pana la varsta de 2 ani, copiii au nevoie de o bona foarte bine pregatita, care stie cum sa se descurce cu un copil mic. Odata ce copilul a mai crescut, poti sa alegi o bona care sa raspunda noilor cerinte. Cei mici incep sa descopere lumea si sa absoarba toate informatiile pe care le aud/vad. Asadar, vei avea nevoie de o persoana care sa stie cum sa il invete pe copilul tau cat mai multe cuvinte si elemente noi, sa il ajute sa se dezvolte.
Este bine sa optezi pentru o persoana tanara, vorbareata, de preferat cu studii superioare (in curs sau finalizate). De asemenea, la interviu ii poti testa nivelul de inteligenta cu ajutorul unui simplu test.

Cand bona nu mai tine de cont de instructiuni

O bona care nu asculta de instructiunile date de parinti, nu este o bona eficienta. Daca cea care are grija de copilul tau nu respecta si nu duce la bun sfarsit taskurile pe care i le dai, inseamna ca este necesar sa o inlocuiesti cu o alta care isi respecta toate indatoririle.

Cand incepe sa intarzie sau lipseasca

Desigur, oricui se poate intampla sa aiba o problema si sa nu poate ajunge la timp sau deloc, insa daca bona copilului tau face din acest lucru un obicei, este cazul sa gasesti un babysitter care este in stare sa vina la program.

Cand copilul tau iti spune constant ca nu o place

Daca cel mic iti spune de foarte multe ori ca nu o place pe bona, inseamna ca are motivele lui si ca unul sau mai multe lucruri pe care aceasta le face nu aduc niciun beneficiu copilului. In acest caz, este bine sa discuti cu copilul tau pentru a afla de fapt care este problema si sa ii atragi atentia bonei acolo unde greseste. Daca problema persista, este cazul sa cauti pe altcineva.

Cand nu acorda atentia necesara ingrijirii copilului

Daca atunci cand tu vii acasa copilul tau sta in fata televizorului si mananca dulciuri, iar bona ta face cu totul altceva sau daca cel mic nu are haine curate ori nu mananca ceea ce trebuia, este mai mult decat recomandat sa cauti o alta bona. Intr-o asemenea situatie, discutiile sunt de prisos.

Cand bona isi invita prietenii in casa ta, fara permisiune

In momentul in care bona isi aduce prietenii in casa ta, fara sa iti ceara permisiunea inainte, trebuie sa iei masuri. Chiar daca poate la prima vedere nu pare un lucru rau, in momentul in care bona discuta cu prietena/prietenul, copilul tau nu va mai primi atentia necesara (lucrul pentru care ea este platita), moment in care pot avea locul orice fel de accidente.

Autor: Ana-Maria Popa


CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro