Ce calitati trebuie sa aiba o bona

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Meseria de bona nu este pentru oricine, la fel cum nu toata lumea poate fi un bun parinte. Insa, in primul caz, responsabilitatea de a avea grija de copilul altcuiva implica, pe langa cunostinte de baza in domeniu sau diploma de prim ajutor, o serie de calitati. In definitiv, meseria de bona iti solicita, printre altele, nervii, rabdarea si imaginatia.

Dragostea pentru copii

Aceasta este poate cea mai importanta calitate a unei bone. Daca nu iti face placere sa stai in preajma celor mici, atunci ar fi cazul sa te reorientezi. Dragostea pentru copii este ceea ce te va ajuta sa gasesti solutii ingenioase, sa te descurci atunci cand acestea iti pun rabdarea la incercare si mai ales, sa creezi o relatie speciala intre tine si micut.
In caz contrar, vei avea mereu o dispozitie pesimista, nu vei reusi sa comunici cu copilul si mai rau, esti expusa pericolului de a ceda, la un moment dat. Asadar, gandeste-te daca esti dispusa sa accepti atat bucuriile pe care le aduce un copil, dar si momentele dificile.

Lejeritatea de a fi in preajma celor mici

Incearca sa te observi atunci cand te afli in preajma unui copil. Te simti relaxata sau mai degraba esti tensionata? Te comporti cam stangaci sau vii intotdeaua cu jocuri noi? Poate ca iti plac copiii, insa nu prea te pricepi sa interactionezi cu acestia. Nu este nimic gresit cu tine, insa ca bona, tocmai aceasta calitate constituie un atu.
Tine cont de faptul ca vei avea grija de copilul altcuiva, si oricat de mult timp ai petrece alaturi de acesta, va trebui sa vii cu tot felul de solutii pentru problemele micutului. Copilul va ghici atitudinea ta stangace si nu vei reusi sa te impui in fata lui. Pentru meseria de bona, trebuie sa fii tandra si calma, insa este nevoie, la un moment dat, si de fermitate.

Flexibilitate

Daca esti o persoana incapatanata, care crede ca are dreptate intotdeauna, atunci meseria de buna nu este chiar cea mai potrivita pentru tine. De ce? Pentru ca in relatia cu parintii copilului, tu trebuie, in primul rand sa respecti regulile impuse de acestia.
Daca vor ca cel mic sa doarma la pranz, dar tie nu ti se pare neaparat necesar, va trebui sa mergi pe indicatiile parintilor. Pana la urma, tu esti angajata sa ai grija de copil, respectand totusi regulile impuse de familie.
Fiecare are un set de norme si valori, insa in pozitia de bona, cele mai importante sunt cele ale parintilor pentru care lucrezi. Daca nu poti sa treci peste diferentele de opinie, iti va fi greu sa rezisti prea mult in cadrul acestui job.

Sinceritate

Parintii au nevoie sa simta faptul ca pot avea incredere in bona pe care au angajat-o. Daca planuiesti sa pui copilul in fata televizorului si tu sa te relaxezi, cat parintii nu sunt acasa, nu este tocmai atitudinea potrivita pentru acest job.
Fii o persoana corecta, pentru ca astfel vei fi si apreciata pentru jobul tau. Atat parintii, cat si copiii vor avea incredere in tine, iar jobul tau va deveni din ce in ce mai placut.
In plus, ar trebui sa te gandesti si la consecinte. Parintii devin din ce in ce mai alerti atunci cand angajeaza o bona, iar acestea incep sa fie dur sanctionate pentru greseli. Daca nu esti pregatita sa ai grija de un copil, acceptand si responsabilitatile pe care le implica acest job, atunci ar fi mai bine sa te tii departe de necazuri si sa te reorientezi.


Te-ar mai putea interesa:
Reguli de baza pentru babysitting
Ce sa faci si ce sa nu faci ca bona

Cauta job de ingrijire copil!
Cauta bona copil!CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro