Bona potrivita pentru copilul tau - criterii de selectie

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

In alegerea bonei va trebui sa ai in vedere mai multi factori, insa cel mai important dintre acestia este chiar copilul tau. Nu ii neglija opinia, ci incearca sa imbini utilul cu placutul pentru a-l face sa se simta confortabil alaturi de noul personaj din viata sa.

Timpul

Timpul in care cel mic este singur si are nevoie de ingrijire reprezinta aspectul primordial, deoarece atrage dupa sine o serie de activitati obligatorii de care copilul nu se poate desprinde. Mersul la gradinita, plimbarea in parc, alimentatia sau pur si simplu supravegherea in casa pentru cateva ore.
De asemenea va trebui sa remarci eventualele nopti in care poti avea nevoie de ajutorul bonei, pentru a stabili daca aceasta este dispusa sa lucreze noaptea, sau daca are calitatile necesare.

Pregatirea profesionala

Pregatirea profesionala a unui babysitter este de asemenea un factor de care depinde alegerea persoanei careia iti vei incredinta prichindelul. Daca este vorba de un bebelus, atunci trebuie sa verifici referintele si pregatirea bonei, pentru a sti cu certitudine daca face fata sau nu cerintelor cresterii unui copil nou nascut.
Cursurile de prim ajutor sunt de asemenea foarte importante, in special in cazul familiilor cu mai multi copii. Atentia bonei nu poate preveni intotdeauna accidentele, motiv pentru care aceasta nu trebuie sa stea pe ganduri in acordarea primului ajutor in caz de nevoie.

Experienta profesionala

Experienta profesionala are o pondere mare in angajarea dadacei. Desi nu ai in plan sa angajezi o bona fara experienta, este posibil ca aceasta sa se straduiasca mai mult pentru a aduna referinte si pentru a acumula experienta pozitiva. Cu siguranta inainte de a o angaja veti purta lungi discutii pentru a determina competentele si posibilitatile de care candidata dispune.
Verificand referintele poti afla rezultatele anterioare, motivul plecarii din familia respectiva si eventualele sale defecte. Este foarte important sa incerci sa afli ce tip de copil a avut anterior in grija, care erau posibilitatile materiale ale familiei, ce atributii avea ca si bona si cat timp petrecea pe zi cu cel mic. Acestea sunt cateva aspecte de care poate depinde un eventual esec sau o reusita.

Varsta dadacei

Varsta dadacei este foarte importanta deoarece aceasta poate insuma o serie de calitati cu care copilul se identifica. Un copil va prefera intotdeauna o persoana tanara si vesela. Doar tu poti decide ce este mai indicat si mai sanatos pentru prichindelul tau. O bona tanara se adapteaza mult mai usor cu situatiile noi sau neprevazute, este mai activa si mai rapida in miscari, detine o rezistenta ridicata la stres si oboseala si poate deveni un adevarat prieten pentru cel mic.
Pe de alta parte, o persoana cu ani de experienta in cv, cu referinte si rezultate relevante, este potrivita in cazul in care copilul tau are nevoie de ajutor in privinta invataturii. Totodata o bona cu experienta poate gati pentru cel mic, asigurandu-i astfel o alimentatie sanatoasa si controlata.

Resursele de care dispune

Cand vine vorba de resurse ne gandim la timp si la resurse materiale. Daca babysitterul mai are alt job, sau are cateva ore din zi ocupate, atunci este posibil sa nu fie la dispozitia ta in situatii de urgenta.
Daca locuieste la o distanta mare, atunci va ajunge greu in situatiile neprevazute. Masina personala este un factor foarte important, deoarece mareste doza de incredere si promptitudine.

Autor: Aura Oprisan


Te-ar mai putea interesa:
Cum angajezi o bona
Cum alegi bona perfecta

CAUTA BONA PENTRU COPILUL TAU!

CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro