Cum alegi bona perfecta?

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Cautabona.ro iti pune la dispozitie cea mai mare baza de date cu bone din Romania. Indiferent ce varsta are copilul tau, aici vei gasi bona perfecta pentru el.

CAUTA BONA PENTRU COPILUL TAU!

Pentru orice familie, sosirea pe lume a unui nou-nascut constituie un prilej de bucurie. Automat, ritmul de viata al parintilor se schimba. In conditiile in care femeile de astazi imbina cu succes cariera cu viata de familie, bona sau babysitter-ul devine o necesitate.

Bona sau baby-sitter?

Se face frecvent o confuzie intre ceea ce presupune angajarea unui babysitter sau a unei bone. Bona este persoana care are grija de copil full-time. Aceasta poate chiar sa locuiasca impreuna cu familia, ca bona interna.

Babysitter-ul are grija de copil doar ocazional, in week-end-uri, vacante, sau ori de cate ori parintii ii solicita serviciile.

Cum faci selectia?

Bona ideala ar trebui, in primul rand, sa corespunda cel mai bine cerintelor tale si nevoilor copilului tau. Un aspect foarte important este cel al increderii: este foarte important sa iti poti incredinta copilul bonei pe care ai angajat-o, si sa stai fara griji.

Pentru a-ti alcatui profilul bonei perfecte, gandeste-te mai intai ce anume vrei de la persoana angajata, cat timp vrei sa petreaca cu copilul tau si care ii sunt indatoririle in casa. Iti poti face chiar o lista cu cele mai importante criterii pe care le vei solicita de la bona.

In alegerea bonei trebuie sa tii cont si de personalitatea si varsta copilului tau. Daca ai un copil mai mic, e ideal ca bona angajata sa fie o persoana mai tanara, cu o conditie fizica buna, pentru a face fata energiei unui copil. Pentru ca, la cei mici, riscul accidentarii este foarte ridicat, ar fi indicat ca bona sa aiba si cunostinte de prim ajutor.

Care sunt atributiile bonei?

Exista bone care iti pot da o mana de ajutor si tie, in gospodarie sau la cumparaturi. Ii poti cere bonei sa iti gateasca sau sa efectueze un menaj usor prin casa.
Daca vrei insa ca bona sa se ocupe doar de copil, poti opta de asemenea pentru a angaja o menajera care sa te ajute periodic (Daca ai nevoie de o menajera in Bucuresti, iti recomandam sa consulti lista Menajera Bucuresti.
Bona poate de asemenea sa iti aduca copilul de la scoala sau gradinita.Tot aceasta il poate supraveghea pana la ora la care te intorci tu acasa sau poate ramane si in cursul noptii.

Daca doresti, bona il poate ajuta pe micutul tau la rezolvarea temelor, il poate duce in parc sau la alte activitati extrascolare stabilite in prealabil de tine. Unii parinti solicita bonelor sa le predea cursuri de bune maniere, balet, pictura, etc. Asta depinde, bineinteles, de studiile persoanei angajate.

Ai putea apela la un fost cadru didactic, asigurandu-te astfel ca persoana angajata va sti cum sa gaseasca metodele de invatare potrivite copilului tau. Totul depinde foarte mult si de temperamentul acestuia si cat de receptiv este la o noua persoana.

Trebuie sa ai in vedere faptul ca toate cerintele tale se vor reflecta in salariul bonei. Cu cat ii vei solicita acesteia sarcini mai dificile, studii specializate, numarul de ore acordat ingrijirii copilului tau, cu atat salariul acesteia va fi mai mare. Dar ce mai conteaza daca vorbim de bona perfecta!

Autor:Dana Spataru


Te-ar mai putea interesa:
Cum aleg bona potrivita pentru copilul meu
Cum angajezi o bonaCautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro