Cursuri bone

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Pentru a fi o bona mai buna sau pentru a avea mai mult succes in calitate de babysitter este important sa urmezi cat mai multe cursuri care sa te ajute in aceasta meserie. Incearca sa iti imbunatatesti cunostintele dobandite pana acum, sa urmezi noi cursuri de perfectionare si sa ai in vedere tot ceea ce trebuie sa stie o bona perfecta.

Curs special pentru babysitter

Conditia pentru a te inscrie la un astfel de curs este sa ai absolvita scoala generala obligatorie. La final vei primi un certificat care sa iti ateste absolvirea cursului. Pentru obtinerea certificatului este necesar ca la evaluarea finala sa obtii minimum nota sapte.
In urma absolvirii acestui curs vei avea cunostinte de comunicare eficienta cu copilul, asigurarea conditiilor igienico-sanitare, completarea fisei de ingrijire a copilului asistat, planificarea activitatii zilnice, gestionarea resurselor alocate, asistarea alimentatiei si administrarea alimentelor, formarea sau dezvoltarea deprinderilor la copilul pe care-l ai in grija, respectarea si aplicarea prescriptiilor medicale, supravegeherea starii de sanatate a copilului pe care il ai in grija.
Astfel de cursuri sunt organizate de firma Arini si dureaza 360 de ore dintre care 120 de ore sunt de teorie si 240 de ore de paractica. Inscrierile la curs se fac pe baza completarii unei cereri de inscriere la Cursul de Lucrator in Comert. Aceasta poate fi depusa la sediul firmei sau trimisa prin fax, cel tarziu cu patru zile inainte de inceprea cursului.

Cursuri de prim ajutor, pentru o bona speciala

Absolvirea unui curs de prim ajutor va fi un punct in plus pentru CV-ul tau de bona. Chiar daca esti o dadaca foarte atenta si grijulie, oricui i se pot intampla accidente. Este important sa stii sa pui sau sa schimbi un bandaj, sa acorzi primul ajutor in cazul unei electrocutari sau daca cel mic se arde. Dupa terminarea unui astfel de curs nu vei sti doar aceste lucruri, dar si ce sa faci in cazul unui stop cardio-respirator, a unei hemoragii, pierderea cunostintei, luxatii si entorse, inec, arsuri provocate de elecrocutare sau insolatie.
Poti urma cursuri de prim ajutor la Crucea Rosie Romana. La terminarea acestui curs de 12 ore, se da un examen final. Astfel se va obtine un atestat in acordarea primului ajutor. Pentru a te inscrie trebuie sa iei legatura cu reprezentantii Crucei Rosii din localitatea in care te afli.

Scoala de soferi, pentru o bona activa

Un carnet de conducere reprezinta un plus la orice job, in special daca vrei sa fii bona pentru un copil care merge la scoala sau la gradinita. De cele mai multe ori in aceste cazuri parintii nu au timp sa-i duca sau sa-i ia de la scoala si aceasta sarcina ii va reveni bonei. In acest caz este foarte posibil ca parintii sa aleaga o bona care este posesoara unui carnet de conducere.
Urmarea unei scoli de soferi nu este foarte costisitoare, iar avantajele sunt multiple atat pentru a-ti gasi mai rapid un job cat si in viata personala.
Cursurile pentru scoala de soferi sunt impartite in doua sesiuni: una practica care tine 30 de ore si una teoretica tot de 30 de ore. Pretul acestora variaza in functie de scoala si variaza intre aproximativ 500 si 900 RON. Iata cateva scoli la care poti urma aceste cursuri:
Autogeneral
Ilioara
Perfect Auto Vyo

Limbi straine, pentru o bona perfecta

A sti cel putin o limba straina constituie un avantaj. Astfel vei putea ajuta un copil la teme sau chiar ii poti da meditatii daca stapanesti foarte bine limba respectiva. Pentru o bona, acesta este un avantaj in plus de a-si gasi un job mai bine platit. Cele mai cautate limbi straine sunt engleza, franceza, germana si spaniola.
Iata cateva locuri in care poti urma cursuri de limbi straine:
Prin intermediul Eurocor poti invata engleza, germana, franceza, italiana sau spaniola in timpul tau liber, datorita cursurilor prin corespondenta. Poti opta pentru nivelul de incepator sau avansati si vei primi acasa materialele de care ai nevoie, respectiv un caiat si o caseta sau un cd audio lunar. In total sunt 20 de astfel de caiete si cd-uri. De asemenea, le poti comanda pe toate odata daca vrei sa studiezi intr-un ritm mai rapid, limba dorita. Pretul unui caiet este de 30 RON si al unui Cd sau caseta audio este de 8 RON.
Fides organizeaza 28 de cursuri de limbi straine, printre care si cele enumarete mai sus. In functie de modulul ales un curs poate dura 24 sau 32 de ore. Pentru a te inscrie trebuie sa te duci la sediul Fides din Piata Rosetti.
Daca stii deja putina engleza si vrei sa inveti o alta limba straina, fa-ti un cont pe site-ul Livemocha si poti invata online limba dorita de tine. Aici ai posibilitatea sa comunici cu alti cursanti, sa inveti din greselile tale si ale altora si de asemenea, poti aprofunda o limba pe care deja o stii. Inscrierea pe site si cursurile sunt gratuite.

Cursuri de utilizare a calculatorului, pentru o bona moderna

Este indicat sa ai vaste cunostinte despre calculator si internet, cu atat mai mult cu cat copilul de care ai grija este scolar. Este pobibil ca parintii sa-ti ceara sa-l supraveghezi cat timp sta la calculator sa nu faca anumite lucruri, iar daca nu stii despre ce este vorba iti va fi destul de greu. In plus acesta te poate pacali ca trebuie sa faca teme si in acest timp va sta pe internet sau se va juca.
De asemenea, mentionand parintilor ca il poti invata pe copil sa utilizeze computerul, cu siguranta acestia te vor aprecia mai mult, iar tu vei avea sanse sa primesti un salariu mai mare, mai ales daca rezultatele vor fi vizibile.
Scolarizare.ro organizeaza mai multe cursuri de folosire a calcuatorului impartite pe nivele de avansati si incepatori. Fiecare curs este compus din mai multe module, tu putand sa urmezi doar modulul care te intereseaza. Un modul dureaza intre 3-5 zile si costa intre aproximativ 60 si 120 RON. Pentru a te inscrie la cursuri trebuie doar sa dai un telefon la sediul firmei. Mai multe detalii poti alfa pe site-ul lor.
Euro Personal, organizeaza un curs de initiere in utilizarea calculatorului care dureaza 48 de ore si costa 480 RON. Pentru mai multe detalii intra pe site-ul Euro Personal.
Cursuri online de utilizare a calculatorului.

Autor: Andreea Grecu
Te-ar mai putea interesa:
Reguli de baza pentru babysitting
Reguli generale de intocmire a unui cv de babysitter cu experienta
Reguli generale de intocmire a unui cv de babysitter fara experienta

CAUTA JOB DE BONA!

CautaBona.ro in Romania:

Bone Arad I Bone Braila I Bone Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bone Cluj I Bone Galati I Bone Iasi I Bone Ploiesti I Bone Sibiu I Bone Suceava I Bone Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro