Guvernanta si rolul ei

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Guvernanta este o persoana educata, angajata de o familie full time sau part time pentru educatia la domiciliu a copiilor de varsta scolara sau prescolara. Nu este implicata de obicei in activitati casnice sau care privesc ingrijirea fizica a copilului iar daca este implicata, acestea nu constituie preocuparea prioritara.

Guvernanta de-a lungul timpului

Functia era mai des intalnita inainte de primul razboi mondial, cand copilul era pregatit pentru scoala sau ca substitut pentru scoala de acasa. Familiile din zonele mai putin urbanizate apelau la guvernante in lipsa unor institutii scolare in apropiere, preferand acest lucru in loc sa isi trimita copiii pe parcursul unor perioade mari de timp, departe de casa. De regula familiile instarite apelau la ajutorul unei guvernante.
Guvernanta stia de obicei cel putin o limba straina si avea cunostinte de pian, pictura sau poezie. De asemenea, se ocupa de bunele maniere si eticheta copilului pe care il avea in ingrijire.

Guvernanta in zilele noastre

Termenul de guvernanta este mai putin folosit in zilele noastre si este, de foarte multe ori, considerat sinonim cu bona, babysitter sau dadaca.
Se foloseste denumirea de guvernanta pentru a desemna o ‘supernany’ ca cea interpretata de Irina Petrea in emisiunile televizate cu acelasi nume.
Guvernanta este mai mult o invatatoare decat o bona. Trebuie sa fie instruita, avand in principal atributii educative si rol de meditator. Are grija de copii de varsta mai mare si pe langa ingrijirea acestora le asigura si educatia.
De foarte multe ori are program intern si se dedica exclusiv copilului, inclusiv pe timpul noptii.

Cum gasesti o guvernanta?

Daca iti doresti mai mult o guvernanta decat o bona, te sfatuim sa cauti printre profilele bonelor de pe site, alegand program intern sau extern, dupa preferinte si acordand o atentie suplimentara sectiunii de Studii si aptitudini din profilul bonelor. Astfel vei putea vedea care este nivelul educational, ce scoala a absolvit, ce talente are, ce limbi straine cunoaste si ce calificari o recomanda pe bona respectiva, pentru postul de guvernanta.
Interviul audio poate fi de un real folos, pentru ca prin intermediul lui poti intui si lucruri nespuse despre nivelul educational al bonelor.
Click aici pentru a alege orasul in care cauti o guvernanta pentru copilul tau!


CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro