Reguli generale de intocmire a unui CV de babysitter fara experienta

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Atunci cand nu ai experienta este destul de greu sa iti faci un CV atragator pentru eventualul angajator, iar acest lucru este valabil in orice domeniu.
Iata doar cateva lucruri care iti vor fi de ajutor in momentul in care iti scrii CV-ul de bona.

Primii pasi

- Daca iti scrii CV-ul intr-o pagina de Word, nu folosi un font care nu se poate citi usor sau care nu este vizibil. Marimea fontului ales nu trebuie sa fie mai mica de 10. Fonturile mari se folosesc pentru intertitlurile din CV ca "educatie", "interese", experienta de lucru" etc. Nu te grabi, iar daca nu esti sigura de exprimarea ta, intreaba pe cineva care a trecut deja prin aceasta experienta.
- Redacteaza un CV scurt, dar cu informatii utile. Un CV de doua pagini este acceptabil daca ai o experienta vasta in acest domeniu. Declara date corecte si concrete. Parintii sau agentiile de recrutare doresc CV-uri simple. Detalii vor fi intrebate in timpul unui interviu.
- Daca ai avut alte locuri de munca, nu neaparat in domeniu, listeaza experienta profesionala de la cel mai recent job.
- Pastreaza formatul corect, adica in cazul unui intertitlu de o anumita dimensiune si format, pastreaza si restul sectiunilor din CV-ul tau la fel. Spatiile dintre sectiuni trebuie sa fie, de asemenea, egale.
- Daca poti, adauga in CV-ul tau si o sectiune de "Referinte". Aici vei trece numele complet, adresa daca doresti si neaparat numarul de telefon al persoanelor de referinta. Aceasta sectiune este relevanta daca ai avut grija cel putin de copii rudelor. Nu alcatui o astfel de sectiune daca nu este cazul.

Informatii obligatorii ale CV-ului tau

Intr-un CV exista anumite informatii care nu trebuie uitate:
1. Nume, adresa, numar de telefon, data nasterii, nationalitate si stare civila.
2. Fotografie, daca doresti.
3. Educatie, mai ales daca ai urmat cursuri legate de ingrijirea (liceu pedagogic etc)
4. Cursuri pe care le-ai urmat si care crezi ca te-ar ajuta in meseria de bona.
5. Cazier, daca este cazul.
6. Interese personale
7. Alte calificari relevante (carnet de sofer, etc)
Inainte sa te aventurezi in familii straine, incearca sa ai grija de copii rudelor si chiar ai vecinilor. Fii atenta si observa care sunt grupele de varsta la care te pricepi mai bine, daca te descurci sa ai grija de copiii hiperactivi sau daca stii ce sa faci in cazul unor situatii de urgenta.

Nu minti in CV! Daca esti la inceput in meseria de bona, atunci ai putea avea grija de copii mai mari, pentru ca bebelusii sau cei mici necesita o atentie sporita si nu iti pot comunica nevoile lor.
Cursurile de prim-ajutor sunt privite ca un plus in CV-ul tau. Este usor sa inveti de la parinti detalii despre copii, asa ca nu te sfii sa ii intrebi aceste lucruri.
Indiferent de experienta profesionala, nu uita sa completezi CV-ul cu urmatoarele detalii:
1. Numele angajatorului/companiei la care ai lucrat
. 2.Durata perioadei de angajare (luna si an)
3. Functia detinuta
4. Atributiile la locul de munca
5. Orice realizare profesionala la locul de munca.

Autor: Andreea Dihel

Te-ar mai putea interesa:
Reguli generale de intocmire a unui CV de bona cu experienta
Reguli de baza pentru babysitting

Vezi anunturi de ingrijire copil!

CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bona Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bona Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bona Timisoara I Bone I Bona part time

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro