Sisteme de supraveghere video si camere folosite

Bone recomandate

Bona BUCURESTI - Maria Creteanu Maria C BUCURESTI .

Vezi toate bonele din orasul tau

Un sistem de monitorizare video se poate dovedi extrem de util atunci cand vine vorba de siguranta copilului tau. Cine iti poate garanta cu adevarat ca bona sau menajera angajata isi indeplineste corespunzator indatoririle? Cu ajutorul imaginilor video, faptele vor vorbi de la sine.

Inainte de a opta pentru configurarea unui sistem video, trebuie sa faci cunostinta cu tehnologiile de supraveghere video si tipurile de camere pentru care poti opta.

“Sistemele de supraveghere se impart in doua mari categorii: bazate pe calculator (PC based) sau cele bazate pe DVR. Ambele prezinta avantaje si dezavantaje, calitatea inregistrarilor fiind conditionata de suma investita in sistemul de supraveghere”, ne-a spus domnul Claudiu Blaga, reprezentant Digital Tech Trading.

“Nu exista un singur sistem recomandat pentru supravegherea bonelor si a copilului. Totul se realizeaza in functie de cerintele consumatorului si de suma pe care acesta este dispus sa o investeasca.”, ne-a spus domnul Blaga.

Sistemul PC Based

Asa cum ii spune si numele, pentru sistemul PC based ai nevoie de calculator si de o placa de captura. In functie de rata de stocare a sistemului, nu ai nevoie decat de 80 G pentru a stoca, de exemplu, imaginile inregistrate de un sistem de 4 camere (in cazul unei inregistrari continue).

Imaginile captate pot fi vizionate live, prin intermediul internetului. In momentul in care hardul este plin, sistemul va sterge automat cea mai veche inregistrare si va continua sa capteze imagini.

Sistemul PC Based prezinta insa si dezavantaje. “Calculatorul respectiv nu prea mai poate fi folosit la nimic altceva in afara de supravegherea video, decat daca vorbim de un calculator intr-adevar performant, pe care nu oricine il are deja de obicei in casa. Astfel, datorita placii de baza, exista riscul ca pc-ul sa se blocheze”, ne-a spus reprezentantul Digital Tech Trading.

Sistemul Hardware Based

Principalul avantaj al acestuia este faptul ca imaginile redate sunt de calitate superioara chiar si sistemului PC Based. “Oricine poate lucra cu un sistem bazat pe DVR, meniul de operare fiind asemanator cu cel al unui televizor”, ne-a informat domnul Claudiu Blaga.

Ai nevoie de un DVR (aparat care inlocuieste calculatorul) conceput special pentru a indeplini o singura functie: inregistrarea video. Vizionarea imaginilor captate se realizeaza cu ajutorul unui televizor obisnuit sau al unui monitor analog CCTV.

Poti urmari live imagini din casa ta, tot prin intermediul internetului. De asemenea, in cazul ambelor sisteme, exista si optiuni de setare a timpilor de inregistrare. “Majoritatea persoanelor care isi instaleaza sisteme de supraveghere, prefera ca inregistrarile sa se efectueze doar atunci cand sunt ei la serviciu. De asemenea, inregistrarea poate porni doar la detectie de miscare, incontinuu, sau pe anumite intervale orare”, ne-a spus domnul Blaga.

Preturi

Preturile unui sistem variaza in functie de cerintele tale, de numarul de camere pe care vrei sa il instalezi si de complexitatea sistemului ales.

“Cele mai bine vandute sisteme sunt cele bazate pe DVR. Desi sunt putin mai scumpe decat un sistem PC based, sistemele DVR sunt mult mai stabile. Un sistem PC based implica si alte costuri care la prima vedere sunt neglijate, cum ar fi licenta Windows sau un bun antivirus”, ne-a informat reprezentantul Digital Tech Trading.

“O placa de captura pentru doua camere porneste de la 190 lei. La un sistem DVR, pretul aparatului porneste de la 400 lei, la care se adauga si un hard disk care se alege in functie de cat timp se vrea sa se pastreze inregistrarea. Referindu-ne la un pret minim pentru achizitionarea unui sistem de suporaveghere, un sistem bazat pe DVR porneste de la aproximativ 700 lei, iar cel bazat pe PC, 500 lei, pentru o calitate satisfacatoare”, ne-a informat domnul Blaga.

Camera dome – design minimalist

Pentru folosirea in scopul supravegherii de interior, poti opta pentru camera tip Dome, (una dintre cele mai populare), camera cu infrarosu sau camere ascunse in diferite obiecte din casa.

Camera Dome se remarca prin designul minimalist, adaptandu-se cu usurinta oricarui tip de locuinta. Aceasta se poate fixa pe pereti sau pe tavan si i se poate ajusta unghiul de captare a imaginii. Pentru ca este o camera de interior, aceasta este sensibila la temperaturile mari sau la apa.

Ai posibilitatea de a opta si pentru varianta Vandal Proof, in cazul in care te temi ca cineva ti-ar putea distruge sistemul video. Pentru a avea asigurata si vederea de noapte, alege camera Dome cu infrarosu. Trebuie retinut faptul ca , cu cat camera va avea incorporate mai multe leduri, cu atat vei putea distinge mai bine si la distanta mai mare imaginile pe intuneric. Preturile pentru o astfel de camera se situeaza in jurul sumei de aproximativ 100 lei. Pentru variante mai compacte si cu un design mai atragator, vei plati ceva mai mult.

Camera Pan Tilt Zoom – flexibilitate maxima

O varianta mai sofisticata a camerelor de luat vederi o reprezinta camerele PTZ. Acestea se pot roti la 360 de grade. De asemenea, pot face zoom de cel putin 22 de ori, iar ca design sunt foarte ofertante. Evident, indeplinesc mai multe functii.

Controlul se realizeaza prin intermediul unui joystick sau a unei tastaturi, iar flexibilitatea pe care ti-o ofera acest sistem este deosebita: ii poti seta unghiul de miscare, zoom la anumite ore sau la detectarea miscarii. Pretul este pe masura facilitatilor pe care le ofera, acestea pornind de la aproximativ 1000 lei.

Camera de supraveghere ascunsa

Daca vrei ca bona ta sa nu stie ca detii un sistem de supraveghere, atunci opteaza pentru camere ascunse in diferite obiecte din casa. Sunt atat de mici, incat pot fi incorporate in orice: tablouri, ceasuri, detectoare de fum, radio, carti, pixuri etc.

Avantajele acesteia sunt evidente, vei reusi sa observi persoanele exact asa cum se comporta acestea atunci cand nu stiu ca sunt supravegheate, iar pentru o astfel de masura de siguranta, preturile nu sunt deloc piperate. Poti achizitiona o camera ascunsa pentru sume incepand de la 150 lei. Depinde de pretentiile tale si de locul unde doresti ca acestea sa fie montate.

Camerele ascunse prezinta insa si un dezavantaj. “Camerele ascunse nu sunt cele mai recomandate pentru observarea imaginilor pe intuneric – la lumina redusa, nu se pot observa foarte bine detaliile”, ne-a informat Claudiu Blaga.

Cat timp iti ia sa montezi un sistem de supraveghere video

“Totul depinde de complexitatea sistemului. O camera de supraveghere video se poate monta si in 5 minute. Ceea ce dureaza mai mult este cosmetizarea firelor, pentru a nu da un aspect inestetic interiorului. Astfel, oricine, cu un manual de instructiuni, isi poate instala un sistem de supraveghere video”, ne-a spus Claudiu Blaga, reprezentant Digital Tech Trading.

Lucrurile nu mai sunt, insa, atat de simple in momentul in care dispui in casa si de obiecte cu valoare ridicata. Daca montarea propriu-zisa o poate efectua oricine, din punct de vedere legislativ trebuie sa tii cont de cateva aspecte. “Daca in casa exista valori mari, atunci sistemul de supraveghere video trebuie instalat obligatoriu de catre o firma autorizata. Aceasta va intocmi in acelasi timp si un proiect la politie, care se va dovedi util in cazul in care se vor constata lipsuri materiale.”, ne-a informat Claudiu Blaga.

Instiintezi bona de existenta supravegherii video sau nu?

Reprezentantul Digital Tech Trading recomanda instiintarea bonei de existenta unui sistem de supraveghere video. Aceasta nu inseamna ca trebuie sa ii faci instructajul despre cum se foloseste acesta, nici nu trebuie sa intri in detalii. Dar vei avea posibilitatea de a actiona legal in momentul in care ai respectat standardele impuse de lege. “In momentul in care cumparatorul achizitioneaza un sistem de supraveghere video, este indicat sa afiseze intr-un loc cat mai vizibil eticheta cu semnul

Iata o lista cu firme care se ocupa de furnizarea sistemelor de supraveghere video:

Digital Tech Trading - supravegherevideo.com
Secunet – secunet.ro
Sara Sistem – sarasistem.ro
Video protect – videoprotect.ro
Elecsis – elecsis.ro
All Media Plus – allmediaplus.ro
Sisteme de supraveghere video – ecamere.com
Elsi Multimedia – elsimultimedia.com
Elproex Nbc – elproex.ro
Sisteme supraveghere – supraveghere-sisteme.ro
Ink Top – inktop.ro
Sisteme Bis – sisteme-bis.ro
Omnitech – omnitech.ro

Autor: Dana Spataru


Te-ar mai putea interesa:
Cum angajezi o bona
Cum sa-ti instruiesti bona
Cand e timpul sa schimbi bona

CAUTA BONA PENTRU COPILUL TAU!


CautaBona.ro in Romania:

Bona Arad I Bona Braila I Bona Brasov I Bone Bucuresti I Bone Constanta I Bona Cluj I Bona Galati I Bone Iasi I Bona Ploiesti I Bona Sibiu I Bona Suceava I Bona Targu-Mures I Bone Timisoara I Bone I Bona part time I Bona interna

Toate sfaturile
CautaMenajera.ro CautaInfirmiera.ro